Aromamassage

Det här är en lätt avslappnande massage med aromatiska oljor för önskad effekt. Doften påverkar genom luktsinnet det centrala nervsystemet och körtlar där hormoner produceras. Massagen är mjukare och mer avslappnande än en klassisk massage.

Taktil/Beröring

Taktil massage är en djupavslappnande beröringsmassage med lätta bestämda strykningar över kroppen enligt ett visst mönster. Hela kroppen masseras mjukt från topp till tå med rikligt med varm olja. Massagen är även effektiv mot sömnproblem, stress, oro, smärta, magproblem, fibromyalgi m.m.

Har du på grund av smärta svårt att gå på vanlig massage är den taktila massagen ett bra alternativ för dig.

Huden är vårat största organ och kopplat till vårat nervsystem och i forskning har det visat sig att med taktil massage ökar vi på produktionen av oxytcin, vårat eget lugn och ro hormon i kroppen. Effekten av hormonet är att vi blir mer mentalt lugna och avslappnad i kroppen, likt en antistressreaktion i vår kropp. Forskning påvisar också att stresshormonet kortisol minskar.

Effekterna av den taktila massagen är många. Man ser att den bl.a. kan ge bättre sömn, befrämjad läkning, förbättrad mag- och tarmfunktion, utrensning av slaggprodukter, stärkt kroppsuppfattning och stärkt självkänsla.

Terapeutiskt Nacke och Axlar

Det här är en djupgående massage där vi fokuserar på att åtgärda eventuell smärta som du har i Axlarna, Nacke och Rygg.